Actueel

Kerstconcert
Op vrijdagavond 22 december heeft Nobiz een gevarieerd kerstconcert in de Dorpskerk in Olst gegeven. Het publiek kon kennismaken met onze nieuwe dirigent, Marije Rommes en heeft genoten van mooie kerstliedjes, een jeugdorkest uit Emst en samenzang. 

Dickens festijn Deventer
Op 17 december heeft Nobiz een optreden verzorgd in de Lebuinuskerk in Deventer tijdens het Dickensfestijn.

Nieuwe dirigent
Met ingang van het nieuwe seizoen 2017-2018 hebben we een nieuwe dirigente, Marije Rommes uit Zwolle. Wij zijn erg blij dat zij op deze korte termijn na het onverwachte overlijden van Hennie Zuiderwijk bij ons kan beginnen.

Overlijden van onze dirigent
Dinsdag 6 juni ontvingen we het droevige bericht dat onze dirigent Hennie Zuiderwijk plotseling is overleden. We zijn ontdaan door dit grote verlies. Het concert van Nobiz op 25 juni is geannuleerd.

Sallands Lentefestijn Raalte
Op zondag 2 april heeft Nobiz een optreden verzorgd op het Lentefestijn in het Hoftheater in Raalte. Dit festijn was georganiseerd ten bate van het  Hospice in Raalte.

Kerst project koor
Op woensdagavond 23 december heeft Nobiz een kerstconcert georganiseerd met medewerking van lokale muziekverenigingen en diverse solisten.  In de periode van 2 september tot 23 december konden geĂ¯nteresseerden gratis deelnemen aan een kerst-project-koor. Alleen enthousiasme was een voorwaarde! In deze periode hebben zo’n 10 extra zangers en zangeressen aan het projectkoor deelgenomen. Na afloop hebben we acht nieuwe leden welkom mogen heten. Daar zijn wij heel blij mee!

Collecte Oranje Fonds
Onlangs hebben we meegedaan aan de collecte van het Oranje Fonds. De opbrengst was € 1.519,-. Fantastisch. De helft van de opbrengst is voor Nobiz. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan andere sociale- en culturele initiatieven in Overijssel.

Skoren
Op 21 maart 2015 heeft Nobiz meegedaan aan het theaterprogramma van Ernest Beuving, “Skoren”. Een volle zaal met enthousiast publiek luisterde naar de mooie liedjes van Beuving, met Nobiz als backing vocals. Maar ook Nobiz zelf heeft twee nummer ten gehore gebracht waaronder N’kosi Sikelele.

Nieuw seizoen, nieuw repertoire
Het seizoen 2014/2015 staat in het teken van nieuw repertoire. Ramses Shaffy, The Common Linnets, Claudia de Breij, maar ook licht populair klassiek staat op het programma.