Laatste optreden

“Slotconcert jubileumjaar 20 jaar Nobiz”
Op 20 juni hebben we ons slotconcert gegeven. Een concert als einde van ons jubileumjaar. Samen met de Droststreet Band hebben we een genoeglijke middag verzorgd met vlotte nummers van de Beatles, Elvis Presley, etc.

“Opening De Herbergier”
Op vrijdagmiddag 3 juni 2016 hebben wij een kort optreden verzorgd bij de opening van De Herbergier. 

“Literaire wandeling”
Op zondagmiddag 5 juni 2016 heeft UtHuus in samenwerking met Bibliotheek Salland een Literaire wandeling georganiseerd. In de Olster Dorpskerk hebben wij voor de wandelaars het Olster Volkslied gezongen.

“Krokusconcert met Apollo”
Op zondagmiddag 21 februari 2016 hebben wij samen met Apollo opgetreden in de Willibrordkerk op de Boskamp. Met het voorjaar in aantocht was het een warm en vrolijk concert.

“Kerstconcert met SMOW en Heijermans”

Wat een prachtige avond. Een “sfeer” volle kerk. Een koor van bijna 50 zangers en zangeressen met twaalf mooie kerstliederen, waaronder het mooie “Mag ik dan bij jou”, gezongen door Dianca van Mierlo en “Make you feel my love“, gezongen door Rosanne Stook. Drie mooie verhalen verteld door Jaap Senff, Inge Schakelaar en Selena Beltman van toneelvereniging Herman Heijermans. Twee zeer talentvolle jonge violisten van SMOW en een mooi optreden van de SMOW band.

“Winterfair 2015”

Tijdens de gezellige winterfair in het Holstohus hebben we voor een volle zaal een optreden van een half uur gegeven. Bij een aantal liedjes kon de zaal meedoen. Zo werd het een interactief optreden waar iedereen met een heel goed gevoel op terugkijkt.

“Aubade  en open repetitie 10 jaar Holstohus, 10 oktober 2015”

Dit jaar bestaat het Holstohus 10 jaar. Gedurende het hele seizoen zal UtHuus samen met haar gebruikers activiteiten organiseren om dit jubileum te vieren. Op 10 oktober was de aftrap van dit jubileumjaar. Nobiz heeft een aubade verzorgd  en een open repetitie. Deze open repetitie heeft ons opnieuw een nieuw lid opgeleverd. De aubade was een spektakel. Alleen maar leuke, positieve reacties.

“Farewell Party Canadese Veteranen” in de Kuip in Colmschate.

Negen enthousiaste Canadese veteranen en hun familie en begeleiders waren getuigen van een fantastisch optreden van Nobiz. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. We begonnen met een medley van “liedjes van toen” waaronder It’s a long way to Tipperary. Verder hebben we eigen Engelstalig repertoire gezongen. Iedereen zong mee. We hebben nog nooit zulk enthousiast publiek gehad.

“Skoren” met De Bende van Beuving, 21 maart 2015:

In een uitverkocht theater hebben we een muzikale bijdrage geleverd aan het hilarische cabaretprogramma “Skoren” van de Bende van Beuving. Met mooie ballades, kampvuurliedjes en vrolijk makende chansons hebben wij ons publiek weten te vermaken.

“Winterfair, 21 november 2014

Tijdens de gezellige Winterfair hebben we nieuw repertoire gezongen, maar natuurlijk ook een paar golden oldies.

“Open Podium Olster Feest”

Op zondagmiddag 21 september was het eerste “open podium” tijdens het eerste Olster Feest. Gewoon lekker zingen in de feesttent om te laten zien we we zijn en dat iedereen welkom is bij ons koor.

Korenfestival Terborg Stad Zingt

Tijdens het Korenfestival Terborg Stad Zingt hebben we voor een volle zaal met enthousiast publiek gezongen. De jury heeft ons beoordeeld en vooral onze performance scoorde een dikke 7.

“Jubileumconcert 5 april 2014”

Zangkoor Nobiz vierde zaterdagavond 5 april 2014 haar 15-jarige bestaan met een jubileumconcert. De vele aanwezigen konden genieten van een mooi concert van Nobiz met een komische omlijsting van de zanger en cabaretier Ernest Beuving.
Nobiz liet de aanwezigen genieten van repertoire van 15 jaar Nobiz. Voor de pauze was repertoire te beluisteren uit de beginperiode van Nobiz. Na de pauze was er tijd voor het recentere repertoire. Tijdens de avond was er een goede mix te beluisteren van populaire tot klassieke koormuziek.

“Kerstconcert samen met het Wijhes Mannenkoor”

Op vrijdagavond 20 december hebben wij een sfeervol kerstconcert gegeven samen met het Wijhes Mannenkoor in de Willibrordkerk in Boskamp. Een volle kerk met enthousiast publiek, koffie, thee en gluhwein voor de gasten. Het was een geslaagde avond.

Winterfair Olst

Tijdens de Winterfair in het Holsthus in Olst heeft Nobiz een kleurrijk optreden verzorgd met een brede mengeling van liedjes uit ons repertoire. Het was ook kleurrijk omdat we voor het eerst optraden met onze nieuwe sjaals. In 5 mooie kleuren proberen we iets meer kleur te geven aan ons koor.

“De Rovers op herhaling in Hoenderloo”

Op uitnodiging van zangkoor Eensgezindheid uit Hoenderloo hebben we nog eenmaal de liedjes van het Openluchtspel De Rovers ten gehore gebracht tijdens de “Hollandse Avond” die dit koor jaarlijks organiseert.

“Culturele Uitmarkt Olst”

Tijdens de Culturele Uitmarkt hebben we een open repetitie gehouden. Iedereen mocht meezingen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we het nummer “We are the World” gekozen om mee te oefenen. Deze open repetitie heeft 3 nieuwe leden opgeleverd, een sopraan, een alt én een bas. Daar zijn we heel blij mee.

“Het openluchtspektakel in Olst, De Rovers”.

Nobiz heeft in het weekend van 14,15 en 16 juni 2013 meegedaan aan het openluchtspektakel “De Rovers”.

Het initiatief voor dit spektakel kwam van toneelvereniging Herman  Heijermans. Samen met koor Interval uit Wijhe en een groot orkest, bestaande uit 3 muziekverenigingen uit Olst en Wijhe,  hebben wij de muzikale omlijsting van het spel verzorgd.

Het was een bijzonder weekend. Na maanden van intensief repeteren konden we met elkaar laten zien dat het in Olst-Wijhe goed mogelijk is om een dergelijk project succesvol tot een einde te brengen.

“Klap van de korenmolen”

Op 9 maart heeft Nobiz een spetterend optreden i.s.m. de Bende van Beuving gerealiseerd in de Theaterzaal van het Holstohus te Olst. Een geweldige ervaring om met dergelijk professionele artiesten te mogen samenwerken als koor.

Hoewel het voor een koor hard oefenen is om als een soort oversized backing vocals te functioneren, was het alle oefening meer dan waard. Een goed gevulde Theaterzaal reageerde enthousiast; alle koorleden hadden een geweldige avond en de Bende van Beuving was meer dan tevreden. Een gezellig treffen tussen koor, de band en het publiek na het optreden in de Brasserie maakte de avond helemaal af. Geweldig om in zo’n koor te zingen.